onsdag, juni 14, 2006

How about Stieg Larsson?


Jag är ett Stieg Larsson-fan, sedan hans debutroman Män som hatar kvinnor kom ut förra året. Men vad tycker ni om uppföljaren Flickan som lekte med elden? Är den uppfriskande, som SvD:s recensent tycker, eller är det bara jobbigt med kända personer som bifigurer och romanhjältar med supertalanger? Jag känner mig lite kluven...

6 kommentarer:

Ulrika Danielsson sa...

Jag borde inte kommentera detta redan nu, eftersom jag bara läst typ 50 sidor i boken (och inga kända personer har kommit in i handlingen ännu), men visst är det något speciellt med "drivet" i boken?! Det är en riktig bladvändare - men jag blir lite kluven på något sätt eftersom jag ibland tycker att det inte är så himla bra. Fast det är det ändå, eftersom jag ivrigt läser vidare. Får se hur det utvecklar sig...
/Ulrika

Malin sa...

Ja, själv har jag precis börjat med den första - Män som hatar kvinnor... Jag håller med Ulrika om "drivet" - jag vill läsa vidare, trots att han bara bläddrar i papper och strosar runt i det smällkalla vinterlandskapet!

Anna-Stina, gästbloggare sa...

"Män som hatar kvinnor" är ju riktigt bra, men skulle inte en redaktör ha behövt titta igenom "Flickan som lekte med elden" en gång till?

Elin Wernestad sa...

Jag tycker att "Flickan som lekte med elden" är en värdig uppföljare till "Män som hatar kvinnor". Jag kan i och för sig hålla med om att boken ibland känns lite ogenomarbetad. Det är dock inget som stör min läsupplevelse på det stora hela. Larsson känns verkligen engagerad i sin romankaraktär Lisbeth Salander och även om hon känns lite väl mycket superhjälte ibland så gillar man ju henne. Jag skulle inte ha något emot att ha Lisbeths datakunskaper som verkar vara väldigt användbara och lönsamma... :-)

Anna-Stina, gästbloggare sa...

Visst är Larssons böcker riktiga sidvändare! Men just nu har jag svarta hatten på mig för att skapa lite debatt. ;-)

Anna-Stina, gästbloggare sa...

Nja, känner inte de flesta till att han är död? Det fantastiska är att han hann skriva de här tre böckerna innan han dog. Ur läsarperspektiv skulle det ha varit snopet med bara en bok. Eller för den delen två... En riktig cliffhanger lämnas ju till trean! :-)