onsdag, juni 27, 2007

Hedvig och sommaren med Steken

Frida Nilsson har gjort det igen! Hon är här nu med sin tredje bok om Hedvig. Detta är kapitelböcker för barn i åldern 6 - 10 år. Frida Nilsson skildrar tankar och känslor hos Hedvig så att det som läsare känns lätt att förstå hur Hedvig och hur barn kan känna sig.


Jag trodde att det skulle ta stopp efter två böcker om "Hedvig" och "Hedvig och Max-Olov", men ännu en gång får man följa Hedvig och nu på sommarlovet, i "Hedvig och sommaren med Steken".

Den här boken handlar om att ha sommarlov. Hur det blir när farmor får en propp och inte längre är som vanligt. När bästa kompisen åker iväg och man blir ensam kvar hemma. Hur kan man då få en ny kompis? Men Steken dyker upp. Han och hans pappa ska bo i torpet över sommaren. Det blir nya utmaningar och äventyr men allt i en vardaglig tappning. Frida Nilsson skildrar också Stekens svåra tankar och känslor som han har att brottas med. Frida Nilsson tar upp viktiga saker i barns liv och deras funderingar vilket gör böckerna till vad jag tycker att de är så bra. Allvar och viktigt skildras med varm humor och som sagt det är mycket känslor i boken.


Mer om Hedvig och Frida Nilsson finns att läsa på http://www.fridanilsson.com/


1 kommentar:

Anonym sa...

Kommer ihåg ditt tips om första boken om Hedvig - men det kanske inte var på den här bloggen? - jag lånade läste och skrattade i alla fall. De har de flesta barn jag känner gjort också - men en lärare tyckte att Hedvig inte borde ha lekt med vatten och elektriska ljusstakar i matsalen...
Ska bli kul i alla fall att följa Hedvig på sommarlov också.
Sara