tisdag, juli 31, 2007

Bergman ur tiden...



Jag minns första gången jag såg "Fanny och Alexander" - jag var lite skrämd och djupt tagen.

En annan favorit är "Trolösa" - starkt otrohetsdrama som ställer stora frågor.

5 kommentarer:

Malin, gästbloggare sa...

Själv såg jag "Smultronstället" för första gången igår kväll - och då undrar jag: slutar den så abrupt eller var det någon som klantade sig på SVT?

Jenny A, gästbloggare sa...

Kan tänka mig att slutet var abrupt... Såg "Smultronstället" i gymnasiet men minns inte slutet... Idag visar SVT "Sommaren med Monika" kl. 14.20 - Dags att bänka sig med en sen lunch kanske?

Anonym sa...

En av bibblans böcker med Ingmar Bergman, där han släpper in andra i samma verk (!), är "Tre dagböcker", väl värd att läsa!

TommyÖ.

Jenny A, gästbloggare sa...

Det låter intressant! Just nu känns det extra angeläget, tycker jag, att faktiskt "höra" den egna rösten ... inte en fiktiv röst som någonstans är ute efter sensation... Jag tänker på Ahndorils uppmärksammade roman "Regissören" - en bok som jag starkt ogillar just nu. Jag är inte intresserad av vad Ahnorils författarjag har att säga om Bergman, jag vill höra Bergmans röst och läsa hans text och se hans filmer... Ikväll visas "Fanny och Alexander" på SVT kl. 21.00!

Thomson1 sa...

Ahndorils ord behöver inte läsas. Jag har läst dom och det var onödigt. Enligt min mening. Det fanns inget värde i den boken före Bergmans död, och än mindre efter.

Bergmans röst, då rekommenderar jag hans sommarprogram på SR. Dom eftersänder...