fredag, januari 12, 2007

Blogg hjärta bok

För några år sedan deklarerades bloggen som det nya stora litterära. Man skulle skriva blogg istället för bok. Bok var ute, blogg var inne. Nu ger flera kända bloggare ut sina bloggar som böcker. Boken äger, fortfarande.

Ett exempel som nämndes av Jenny under vår senaste litterära lunch är Bodil Malmstens bloggbok Hör bara hur ditt hjärta bultar i mig, läs recensionen i SvD.

En annan nyutgiven bloggbok är Tomas Zackarias Westbergs Hoppas det var ätligt, som utges print-on-demand och kan beställas på nätet. Läs bl a utdrag här. Som 70-talist är det lätt att känna igen sig i Tomas träffsäkra iakttagelser av vardagen. Hur ofta tänker man inte - ska det verkligen vara såhär!?

Jag har tidigare tipsat om serieboken 24 minuter från t-centralen där Tomas Zackarias Westberg är medförfattare.

4 kommentarer:

Jenny A, gästbloggare sa...

Ja, jag tror också på den fysiska boken... den överlever nog bloggtider och e-boktider. Jag tyckte mycket om Bodil "Lilla My" Malmstens bloggbok. Hon medverkade i ett radioprogram för en tid sedan då hon berättade att hon kände någon slags skräck inför det skrivna ordet - som är oåterkalleligt. Bloggen är mer föränderlig - det skrivna ordet på webben är inte för evigt. Annika Lantz, som intervjuade, undrade såklart varför hon valt ett yrke som författare! Är det inte typiskt Malmstenskt?
Det intressanta med bloggandet är just föränderligheten och den kommunikativa rörelsen tycker jag.

Anonym sa...

Tack för omnämnandet :)

Nu kan man köpa Hoppas det var ätligtshop.tzw.se för 129 kr/st. Enklare än att handla direkt från tryckeriet i USA tycker nog de flesta.

Anonym sa...

Ingen orsak! :-)

Anonym sa...

PS. Man kan även låna boken på Håbo bibliotek!