fredag, september 21, 2007

KardeMumma i köket

Så här goda bullar får du om du följer receptet i Anna & Fanny Bergenströms underbara kokbok "under valnötsträdet". Den här kokboken är alldeles speciell. Innehållet är upplagt efter själva råvaran, boken börjar med ett stycke om Avokado med en massa recept där avokadon finns med som ingrediens och slutar med ett stycke om Choklad. Däremellan hittar du bla. kapitel om Chili, Citrus, Päron, Mango och så min favorit Kardemumma!

Varje kapitel börjar med ett litet förord om själva råvaran. Visste du tex att det finns falsk Kardemumma? Det är sällan jag verkligen läser mattexter men nu gör jag det med nöje. Det är en fyllig matbok med över 400 recept med vackra bilder och i slutet av boken hittar du tips på olika menyer för olika tillfällen. Det jag gillar bäst är det oväntade och idérika uppslagen. Det är kanske något lurigt att hitta recept på soppa om du är ute efter just sopprecept, men åh vad uppfriskande det är med innehåll som inte följer alfabetisk ordning!

3 kommentarer:

Anonym sa...

Det måste visst till en kokbok för att jag ska kunna vara med här och prata opm något som jag verkligen läst:o)

Gillar också konceptet där recepten presenteras efter råvaran - det gör boken väldigt "bläddervänlig" och lockande att titta i. För alltså, jag har faktiskt inte testat ett enda recept i verkligheten ännu. Och jag har förstått att de är fler än mig som använder kokböcker just i första hand som någon sorts upplevelsläsning. För mig får kokböcker gärna se snygga ut på soffbordet...

/Sara

Anonym sa...

Kardemumma tycker jag också om, jag brukar ha det i kaffet. Dessutom luktar det väldigt gott när man brygger. Även kanel funkar bra i kaffe. Däremot är jag ganska kass på att laga mat, så när jag tittar i en kokbok är jag mer intresserad av fotona. Det finns fotografer som är specialiserade på att fota mat, och ibland ser att man kan gå kurser i matfotografering. Undrar om någon lagar maten man ska fota, eller om kursen är förlagd till en restaurang?

Mvh, TommyÖ.

Jenny A, gästbloggare sa...

Ja, det finns mycket för ögat i den här matboken. Bilderna är verkligen snygga - säger en som vet väldigt lite om fotokonsten :) men bilderna tilltalar mig rent estetiskt iallafall. Hm, ja det låter ju onekligen som om en kurs i matfotografering skulle vara något, om mat och restaurangbesök ingår...