torsdag, september 06, 2007

Flyga Drake blir film

Jag planerar ständigt att läsa Håbo biblioteks favoritbok "Flyga drake" men jag kommer mig aldrig för. Nu behöver jag kanske inte göra det för "Flyga Drake" ska bli film. Jag vet inte när den kommer att ha premiär i Sverige men här kan man se en trailer för filmen. Verkar den nå upp till bokens briljans, ni som läst den?

5 kommentarer:

Jenny A, gästbloggare sa...

Jag blir förstås väldigt nyfiken på filmen, men det är nog svårt att överträffa boken. Lyssnade på radio imorse där regissören till filmen "Ett öga rött" nästan drog sig ur hela projektet eftersom han hade svårt att släppa bokens "briljans" - tills Jonas Hassen Khemiri sa till honom att film är film och bok är bok. (Någonting i den stilen...) Antar att han menade att det blir svårt att jämföra de olika medierna, trots att filmen baseras helt och hållet på boken.
Men LÄS boken, Elin ;)

Elin Wernestad sa...

Jag ska, jag ska! :-)

Anonym sa...

offtopic, möjligen, men jag vet inte hur att starta nya inlägg.

Böcker som blir film, vad tycker ni om det? Den gamla vanliga frågan, är boken eller filmen bättre beroende på vad du såg eller läste först? Tyvärr, för mig, så läser jag boken först skapar jag egna bilder om hur personer och miljöer ser ut. Sedan kommer filmen och allt ser annorlunda ut. Men filmen först, så läser jag glatt boken med dom ansikten och miljöer som filmen visar. Även om dom inte alls passar med boken.
mvh,
TommyÖ.

Anonym sa...

Det är alltid lite knepigt det där med filmatiserade böcker. Man vill egentligen inte se filmen, för man vet att man kommer bli besviken. Däremot är jag väldigt förtjust i vissa filmer där jag inte läst boken först, t ex Sagan om ringen. Det kanske är så man ska göra, låta bli att läsa böcker? ;-)

Jenny A, gästbloggare sa...

Ja, visst är det knepigt. Jag gillar oxå Sagan om ringen-filmerna och har faktiskt inte läst böckerna. Skulle förmodligen se filmens alla fantastiska varelser framför mig om jag läser böckerna, som du skriver Tommy. Ett exempel på bok-som-blir-film-besvikelse är "Kärlekens raseri" av Ian McEvan. Romanen är oerhört spännande och intelligent och filmen är bara platt, utan nerv. Se inte filmen, läs boken! Nu kommer en av McEvans andra romaner att filmatiseras, "Försoning" (premiär 23/11) med Kiera Knightley i huvudrollen. Är mycket nyfiken på filmen och boken som jag inte läst. Ska kanske bara se filmen då och hoppas på en filmupplevelse...?