måndag, januari 21, 2008

Låt den rätte komma in - trailer

Det skrivs mycket om Tomas Alfredsons filmatisering av John Ajvide Lindqvists vampyrbok "Låt den rätte komma in" just nu. Filmen har premiär den 14 mars. Boken är en av mina absoluta favoriter och jag är lite nervös för hur filmen kommer att bli. Nu har trailern för filmen släppts och den ser i alla fall snygg ut tycker jag. Vad tycker ni? Ska ni se filmen när den kommer?

9 kommentarer:

Jenny A, gästbloggare sa...

Den ser riktigt otäck ut tycker jag... Jag har ju inte läst boken ännu, men den ligger hemma på nattygsbordet, så jag är redo för lite skräck nu. Måste ju läsa boken innan filmen helt enkelt.

Elin Wernestad sa...

Ja, du måste läsa boken innan du ser filmen! Hur bra filmen än bli tror jag inte den kan toppa boken.

Anonym sa...

Filmen är ett mästerverk...

Elin Wernestad sa...

Åh vad härligt att höra att filmen är bra! Längtar tills jag får se den!

Tiramisioux sa...

Kom precis hem från en visning av filmen på Göteborgs Filmfestival.

Åsikterna kommer nog gå isär men jag tyckte att den var helt fantastisk. Oerhört smakfull filmatisering som verkligen fångar kärnan i boken.

Filmen kunde (som all svensk film) kört i diket när som helst men regissören Tomas Alfredsson har manövrerat projektet med oerhörd fingertoppskänsla. En hel del är borttaget men det är ändå saker som inte hade funkat på film (och som jag ärligt talat inte tycker funkar i boken heller). Vissa saker saknar man men jag tycker de har begränsat sig på ett bra sätt, som man ju måste göra i en film.

Castingen av Eli var utsökt och hennes insats genialisk. Karaktären var EXAKT som jag föreställt mig.

Elin Wernestad sa...

Jag håller med dig om att det är vissa saker i boken som jag tror inte skulle fungera på film men jag tycker nog att det mesta fungerar i boken däremot. Jag försöker hålla mina förväntningar nere i alla fall för boken är en av mina favoriter och jag vill inte bli besviken men det bådar gott!

Anonym sa...

Jag tycker att det är intressant att Oscars mobbare har bytt namn från boken till filmen. Jag gissar att de namn de har i boken är lite föööör lika Johns verkliga mobbare i skolan. Det är kanske inte helt rumsrent att hänga ut dem i filmen (trots att de nog förtjänar det...).

Anonym sa...

Lika? De är praktiskt taget identiska. De skillnader som finns har nog mer med Johns minne att göra än att han medvetet har förvanskat dem.

Micke Siskov i boken hette exempelvis Niko Siskov... :-)

Anonym sa...

boken var skitbra och jag ska köpa filmen när den kommer ut