torsdag, januari 03, 2008

Undantaget

Under nyårshelgen har jag läst Christian Jungersens bok Undantaget. Den kom ut på svenska 2006 och det är säkert så, att de flesta som läser Barbabloggen redan läst denna bok? Men har ni inte gjort det, så rekommenderar jag er att läsa den!
Kristina Nordell på Norrköpings bibliotek beskriver i en video vad boken handlar om och precis som Kristina säger i slutet av videon så tänker jag: "framförallt är det en roman om ondska, varför den uppstår och hur den yttrar sig. Den väcker åtskilliga frågor, framförallt frågan: "Vad har jag gjort -- eller inte gjort?"

3 kommentarer:

Jenny A, gästbloggare sa...

Jag har inte läst Undantaget, men greppat tag i den några gånger i bibblan och tänkt att jag ska läsa den... Just det där lilla ordet "inte" i slutet av citatet tycker jag låter spännande...

Anonym sa...

Den är jättebra! En av 2007 års höjdpunkter för mig! Det var just Norrköpings boktips på Youtube som fick mig intresserad till en början.

Elin Wernestad sa...

Jag har funderat länge på att läsa den, jag vet att Ann-Stina pratade om att den var bra. Nu blir jag sugen igen även fast handlingen inte verkar vara särskilt upplyftande.