lördag, juni 24, 2006

Olycksfågeln

Jag var inte så imponerad av Isprinsessan och tyckte att Stenhuggaren var sådär, men att Predikanten var riktigt bra. Olycksfågeln, Camilla Läckbergs senaste deckare känns dock tunn. Jag tycker det är svårt att bedöma språk, men här jag lägger märke till det. Det liksom stolpar sig fram.
Och: Ska man känna sig nöjd när man anade vem mördaren var på ett tidigt stadium?

7 kommentarer:

Jenny A, gästbloggare sa...

Har själv inte läst Läckberg men att kunna räkna ut slutet av en roman känns så där... Jag imponeras av romaner med oväntade slut eller oväntade vändningar. Romaner som är "svårlästa" i den meningen att jag inte kan räkna ut vad som ska hända stannar ofta kvar hos mig.
Läste förresten i Metro härromdagen att Läckbergs deckare kommer att filmatiseras för SVT. Det kan säkert bli bra. Filmen kanske överträffar boken i detta fall... Är dock tveksam...

Anna-Stina, gästbloggare sa...

Tror det finns stora chanser att tv-filmen överträffar böckerna!

Jag tycker inte att Läckberg skriver bra och jag kunde inte förmå mig att läsa mer än en av hennes böcker, "Isprinsessan".

Hennes genre skulle jag nog vilja beskriva som något slags chick-lit-deckare. Kanske kommer jag att orka med någon till av hennes böcker om jag blir på rätt humör. Chick-lit kan ju i alla fall vara lite underhållande om man är i rätt sinnesstämning.

Nej, den svenska kvinnliga deckarförfattare som jag vill framhålla är Annika Bryn. http://www.blogs.se/index.php/annikabryn

Anonym sa...

.............Oj, vilken glad överraskning. Jag rodnar och tackar...!

Elin Wernestad sa...

Jag har inte heller läst något av Läckberg. Det känns omöjligt att hinna läsa alla "nya" svenska deckarförfattare. Jag kan dock rekommendera den svenska deckarförfattaren Åsa Larsson. Hennes bok "Det blod som spillts" var både väldigt spännande och välskriven. Hon debuterade med boken "Solstorm" och båda hennes böcker utspelar sig i Norrland och handlar om en kvinnlig jurist som lyckas bli inblandad i mord och andra obehagligheter. Såg dessutom att Åsa Larson ska sommarprata i P1 den 27/7.

Ulrika Danielsson sa...

Jag började på någon av Läckbergs deckare, men orkade inte med mer än ett par kapitel. Jag håller med Elin om Åsa Larssons förträfflighet som deckarförfattare. Hon är aktuell med en ny nu i augusti - och befäster därmed Kiruna som ännu en "deckarstad" på kartan! Nu blir jag också lite sugen på att läsa någon av Annika Bryns böcker...

Johanna sa...

Jag tycker Camilla Läckberg är bra även om jag kunde räkna ut hur det skulle sluta... Det tycker jag är roligt med en bok, gillar att klura ut hur det kommer gå..dock är det inte ofta jag har rätt.

Det är nog just chic-lit-deckarförfattaren i Camilla Läckberg jag gillar.. Jag älskar att hon blandar in privatliv som man kan känna igen sig i och man vill veta mer om vad som händer med karaktärerna i boken. Skulle vilja rekommendera hennes blogg. Lackberg.blogspot.com där hon skriver, både om sitt skrivande, och om sitt privatliv.

Anna-Stina, gästbloggare sa...

Ja, Läckbergs blogg är väl inte precis så som man förväntar sig att en författarblogg ska vara - lite tung och seriös. Den är ju tvärtom väldigt vardaglig och lättsam. Eller vardaglig förresten - Camilla Läckberg är ju ute och minglar med kändisar titt som tätt? :-D